samenwerken - Kimberly Eijkemans Interieur

Over Kimberly

Kimberly Eijkemans Interieuradvies

Een interieur hoort een reflectie te zijn van de bewoners. Of dit interieur nu kleurrijk of sober is ingericht, het laat zien wat bij de bewoners past en waar zij zich in thuis kunnen voelen.
Het is daarom mijn doel om een interieur te ontwerpen dat perfect aansluit bij de bewoners en hun leefgewoonten. Dat maakt dat elk ontwerp van mijn hand, uniek en op maat gemaakt is. Dit unieke ontwerp komt tot stand door goed te luisteren naar de wensen en eisen, de juiste vragen te stellen, soms tussen de regels door te lezen en te observeren.
Deze onderdelen leggen de basis voor een interieurontwerp dat aansluit bij de bewoners en worden allemaal behandeld tijdens het eerste kennismakingsgesprek. Daarbij is het voor mij iedere keer weer een uitdaging om de wensen te vangen die onuitgesproken zijn en deze weer te vertalen naar een interieurontwerp op maat.

Persoonlijk

Het begon allemaal met het volgen van de HBO bachelor opleiding in Interior, Design & Styling (ofwel de Jan des Bouvrie Academie). Daar groeide mijn enthousiasme voor het vak van interieurontwerper. Tijdens deze opleiding heb ik ruimte kennis opgedaan in materialen, ontwerpen en kleurencombinaties maken. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met CILO in Zutphen. Daar ben ik verliefd geworden op alle design meubelen die daar verzameld staan, heb ik alle merken en namen van de meubels uit mijn hoofd geleerd en is mijn passie voor design geboren. Na mijn opleiding te hebben afgerond en meer ervaring op te hebben gedaan bij ontwerpbureaus en woonwinkels (altijd met designmeubelen), ben ik gestart met mijn eigen ontwerpbureau: Kimberly Eijkemans Interieur.
Alle kennis die ik heb opgedaan uit het werkveld, heb ik meegenomen en verzameld binnen mijn bedrijf. Zodoende oefen ik al meer dan 8 jaar dit vak uit, en het verveelt absoluut niet. Zeker in combinatie met design, merkt men dat ik nog altijd vol passie over interieur en design kan praten. Ik ben niet voor niets een blog begonnen over design en meubels: Designaresse.
Daarnaast vind ik het heerlijk om showrooms en beurzen uit de interieurbranche te bezoeken. Zo blijf ik geïnspireerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dit is zeer belangrijk voor mij, omdat de interieurbranche zo snel verandert en zich blijft ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat mijn kennis breed en up to date blijft.

Design

De nu de belangrijkste vraag: wat zijn de merken waar ik zelf gek op ben? Artifort, Moroso, Moooi, Vitra, Label, en ga nog maar even door. Mijn hart ligt bij design en alles wat daarmee te maken heeft. Dit zie je uiteraard dan ook terug in mijn ontwerpen, waar toch wel minimaal 1 designstuk het interieur siert.

Waarom design mij zo aanspreekt? Vooral de vormgeving, de vernieuwing en het duurzame karakter. Meer hierover zal ik toelichten in een blog.

Samenwerkingen

Op dit moment werk ik met Home Made By van den Boogaard uit Erp en een team van specialisten die helpen met het realiseren van de ontwerpen.
Met dit team werk ik al jaren samen en weet ik dat ik kwaliteit kan verwachten.

Specialisaties

Ik heb mij gespecialiseerd in het ontwerpen van interieurs en het begeleiden van de realisatie van deze ontwerpen. De zogenaamde turn key (verbouwings)projecten. Tijdens deze projecten zorg ik ervoor dat ik het enige aanspreekpunt ben en alles naar wens verloopt. Gelukkig ben ik stressbestendig en heb ik heel wat ervaring op kunnen doen in de loop der tijd. En mocht er iets zijn, dan heb ik mijn team waar ik op terug kan vallen.

Verder ben ik mijn ervaring in gaan zetten voor andere interieurontwerpers en -stylisten via het Platform voor Interieurprofessionals. Dit platform is bedoeld om elkaar te informeren, elkaar te helpen groeien en te leren over het vak en de daarbij horende elementen. Het is een passie van mij om anderen te helpen, zeker met een vak als dit. Want, zeg nou zelf, ik heb toch het leukste vak dat er is?

Mijn belofte

Een passend interieur dat een reflectie is van jou als persoon. Het moet als een warme jas aanvoelen als je de ruimte binnenkomt. Dit effect wil ik bereiken door creatief en outside the box te denken, maar ook door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en een actieve houding aan te nemen. Dit zorgt vaak voor een verrassend en verfrissend resultaat, wat zichtbaar is in het ontwerpvoorstel.

In elk ontwerpvoorstel werk ik met design. En of dit 1 meubel is of dat alles design en op maat is, dat is afhankelijk van het budget.

Om mijn klanten wat extra’s mee te geven, zorg ik er altijd voor dat er een boek gemaakt wordt waarin het hele proces van het project zichtbaar is. Van moodboard tot ontwerp en van realisatie naar eindresultaat. Alles is na te zien in het boek en wordt een tastbare herinnering van het proces dat wij samen hebben doorgemaakt.

Wil je nog meer over mij weten dan kan je contact opnemen via: info@kimberlyeijkemans.nl