stylen paastafel - 5 mooiste accessoires - interieur - interieurstyling - interieuradvies - tips

De 5 mooiste accessoires voor het stylen van de Paastafel

Ieder jaar is het weer zover: Pasen. En hoewel tweede Paasdag voor de meeste mensen een extra vrije dag is waarop ze een uitje kunnen plannen, is eerste Paasdag DE dag voor een lekkere Paaslunch of -brunch. Er komen verschillende broodjes en lekkernijen op tafel en we genieten van de gezelligheid van met z’n allen eten. Uiteraard is gezelligheid belangrijk, maar het oog wil ook wat. Dus, zorgen de meeste mensen voor een mooi aangeklede Paastafel.
Waar moet je op letten bij het aankleden van een Paastafel en wat zijn nu de mooiste elementen die je kan gebruiken voor het stylen van de Paastafel?
Laat ik je mijn tips en top 5 mooiste accessoires voor het stylen van de Paastafel geven.

Tips

Tijdens Pasen zie je vooral veel vrolijke, lente-achtige kleuren en accessoires. Denk aan vrolijk gekleurde (geschilderde) eieren, paastakken met leuke hangers erin en vrolijke servetten. Misschien komt wel het speciale servies tevoorschijn dat je bewaard voor alle feestdagen. Maar, om er echt een mooie, feestelijke uitstraling te geven aan de Paastafel is het belangrijk om te kiezen voor een bepaald kleurenpalet. Zo krijg je een gedekte tafel die Insta-waardig is. Denk aan een kleurenpalet met vooral pasteltinten, daarmee zorg je voor een rustige uitstraling.

Maar, wat ik zelf altijd toevoeg aan de gedekte Paastafel zijn bloemen. Dat kunnen het ene jaar narcissen zijn, het andere jaar blauwe besjes of viooltjes. Het zijn altijd bloemen die vrolijke kleurtjes hebben, zodat de tafel een gezellige en vrolijke sfeer uitstraalt. Je kan de bloemen in mooie vaasjes doen of een bloem op elk bord leggen. Bloemen zorgen altijd voor net dat beetje extra.

Ook enkele kandelaars met kaarsen geven de tafel een fijne, knusse uitstraling.

Een vrolijke tafelloper of tafelkleed is natuurlijk onmisbaar tijdens het dekken van de Paastafel. Je kan daarin kiezen voor een kleed met patroon of juist het simpel en rustig houden door te kiezen voor een kleed van katoen of linnen. Met het aankleden van je tafel kan je het zo gek mogelijk maken.

5 mooiste accessoires

Eierdop - design - eierdopjes - kippenei - interieur - pasen - kerst - tafel dekken - gedekte - styling

Op de Paastafel kunnen zeker geen eitjes ontbreken. En om ervoor te zorgen dat ze niet wegrollen, zijn deze unieke design eierdoppen een mooie eyecatcher op jouw mooi verzorgde Paastafel.

angelaura - bergkristal - agaat - toren - obelisk - interieurstyling - styling- edelsteen - interieur - kristal - ontwerp

Unieke elementen toevoegen aan jouw gedekte tafel, zorgt ervoor dat je nog net wat meer sprankeling krijgt en eventuele gasten hun ogen uitkijken. En normaal gesproken kan je accessoires die gemaakt zijn voor Pasen alleen tijdens deze dagen gebruiken, terwijl je met kristallen en edelstenen het hele jaar door je interieur kan versieren. Dit is een Angel Aura steen, met de perfecte glans en zachte kleuren welke zo mooi zijn tijdens Pasen.

zwart - kaarsenhouder - kandelaar - interieur - interieuradvies - interieurstyling - interieurontwerp - studio KEI - Kimberly Eijkemans interieur

Zoals ik al aangaf in de tips: kaarsen zijn een mooie toevoeging aan de gedekte tafel. Met een rustige kandelaar kan je juist de kaars extra laten shinen. Er zijn ondertussen genoeg leuke kleuren kaarsen te koop om een mooie combi te maken.

Honeycomb versieringen in de vorm van een ei. Deze kan je in de paastakken hangen of tussen de bloemen stoppen die je op tafel hebt gezet. Je kan ze elk jaar weer opnieuw gebruiken en zijn er in veel verschillende kleuren.

Een schaal om de broodjes in te doen of het beleg op te leggen, mag zeker niet ontbreken op een Paastafel.

Wat zijn jouw favoriete accessoires op de Paastafel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.