woonstijl - Urban Jungle - blog - Kimberly Eijkemans

10 interieurs met een Urban Jungle

Over Urban Jungle heb je misschien al wel eens gehoord. Vrij vertaald betekent het een jungle in de betonnen steden. En deze vertaling zou zo toegepast kunnen worden bij jou thuis. Je zorgt voor veel planten in huis en voilà een Urban Jungle. Helemaal on trend! Deze trend is er toch al een aantal jaar, maar blijft nimmer vervelen. Al die mooie planten en bloemen in huis maken het vooral gezellig en gezond, iets dat toch heel erg belangrijk is. Daarnaast zorgt al het uitzoeken van planten en potten voor veel vermaak, want, alles kan en alles mag in Urban Jungle. Als het maar natuurlijk is met veel planten.

Hoe krijg je een urban jungle thuis?

Vooral door jezelf te buiten laten gaan met alles dat plant of bloem genoemd mag worden. Je hoeft namelijk niet alleen in de woonkamer planten te zetten, ook de keuken, badkamer en slaapkamer mogen wat groen. Vooral planten die lucht zuiverend zijn, zijn prettig in de slaapkamer en badkamer. En nee, daar hoeft het echt niet ook helemaal vol te staan met planten.

Als je een werkkamer hebt is het ook belangrijk om planten neer te zetten. Ze zorgen voor een prettiger werkklimaat en geven ook wat meer sfeer in de, vaak toch al klinische, ruimte. Ook hier de tip: het hoeft niet helemaal vol te staan! Je moet namelijk vooral doen wat prettig voelt. Al kan je natuurlijk niet zeggen met 1 plantje in de woonkamer dat je een urban jungle hebt.

Meer tips over hoe je een urban jungle kan maken lees je hier.

Wat als je geen groene vingers hebt?

Kijk naar planten die gemakkelijk te onderhouden zijn, zoals vetplanten en cactussen. Deze planten hebben vaak minder regelmatig water nodig, waardoor je het een keer mag vergeten. Naast vetplanten en cactussen zijn er nog meer makkelijk te onderhouden planten, vraag maar eens na bij het tuincentrum bij jou in de buurt.

Is dat toch echt niet de oplossing? Dan zijn er altijd nog heel mooie nepperds te koop. Deze (vaak) zijde bloemen of planten zijn makkelijker in onderhoud, blijven het hele jaar door groen en staan altijd in bloei. Waar je wel rekening mee moet houden is dat ze regelmatig afgestoft moeten worden. Een stoffige plant is nou niet iets dat er natuurlijk uit ziet.

Heb je nu zin om aan de slag te gaan? Dan zorg ik dat je nog even wat inspiratie krijgt om een urban jungle thuis toe te passen.

Zou deze woonstijl bij jou passen? Volg de workshop ‘vind je woonstijl’ en weet het zeker!

1 gedachte over “10 interieurs met een Urban Jungle”

  1. Als je geen groene vingers hebt kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een ‘neppert’! Ik heb er ook een paar staan en ze zijn echt zooo leuk en bijna niet van echt te onderscheiden. Moet toegeven dat ik het zorgen voor m’n plantjes wel mis dus kies wel altijd een echte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.